«Խաղաղության համաձայնագրի տեքստի 80-90 տոկոսը, արտգործնախարարի՝ ինձ տրամադրած տեղեկություններով, արդեն համաձայնեցված է»,- Բաքվի վերահսկողությանն անցած Շուշիում հայտարարել է Ադրբեջանի նախագահ Իլհամ Ալիևը։ Նա հավելել է, որ Հայաստանին ստիպել են տեքստից հեռացնել Արցախի վերաբերյալ դիրքորոշումն ու տերմինաբանությունը, ինչը ճանապարհ բացեց կարգավորման գործընթացի հետագա զարգացման համար։ Միևնույն ժամանակ, ըստ Ալիևի, «երկու հարց բաց է մնում»։                
 

Էլզասյան թխուկ

Էլզասյան թխուկ
08.12.2013 | 15:14

Ֆրանսիայի արևելքում գտնվող Էլզաս շրջանի համար այս թխուկը այցեքարտի պես մի բան է: Վստահ եմ, որ համտեսելուց հետո այն շատ կսիրեք: Խմոր-զամբյուղի համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի 125գ կարագ (կարագը մարգարինով չփոխարինեք), 125 գ շաքարավազ, 250գ ալյուր, 1/3 թեյի գդալ աղ, 2 ձվի դեղնուց և 0,5 կգ չոր ոլոռ: Միջուկի համար` 2-3 գոլդեն տեսակի խնձոր, 1 կիտրոն, 2 ձու, 4 ճաշի գդալ շաքարավազ, 1 թեյի բաժակ կաթ և կիտրոնի քերուկ` 2 թեյի գդալ:

Նախ պատրաստեք զամբյուղը: Եթե համապատասխան ձևավոր աման չունեք, կարող եք այն պատրաստել ջեռոցի համար օգտագործվող սովորական կլոր ամանի մեջ: Մինչ այդ կիտրոնը լավ լվալուց հետո քերեք այնքան, որ ստացվի 2 թեյի գդալ և քամեք կիտրոնը` այն ձեզ անհրաժեշտ կլինի խնձորների համար: Թուլացրած կամ հալեցրած կարագը շաքարավազի հետ լավ հարեք, ավելացրեք ալյուրը, սոդան և ձուն: Ստացվում է փափուկ և հեշտ ենթարկվող խմոր: Ամանի մեջ յուղաթուղթ փռեք: Նկատի ունեցեք, որ խմորը պետք է տարածել ամանի ողջ հատակով և կողքերով` մոտ 2-3 սմ բարձրությամբ: Պատրաստի խմորը տեղափոխեք ամանի մեջ հավասարչափ և 20 րոպե թողեք սառցարանում: Հանելուց հետո խմորը պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակծկեք, վրան յուղաթուղթ փռեք, ոլոռը հավասարաչափ տարածեք թղթի վրա ողջ զամբյուղի մակերեսով: Դրեք թխվելու 200 աստիճանի տակ նախապես տաքացված ջեռոցում` 15 րոպե: Մինչ այդ պատրաստեք միջուկը: Յուրաքանչյուր խնձորը բաժանեք 8-10 մասի, կիտրոնի հյութը լցրեք վրան ու ձեթով տապակեք մինչև ոսկեգույն դառնալը: Պատրաստեք լցոնը. ձուն և շաքարավազը խառնեք, ավելացրեք կաթը և կիտրոնի քերուկը: Խմորը հանեք, ոլոռը հեռացրեք, խմորի վրա շարեք խնձորները ինչպես ձեզ դուր կգա: Ես շարում եմ ծաղկաթերթիկների պես` շրջանաձև: Եթե ունեք մոռ, մոշ կամ բալ, կարող եք խնձորների արանքում քիչ-քիչ դասավորել, եթե ոչ` հոգ չէ, թխուկն այսպես էլ շատ համեղ: Լցրեք պատրաստի լցոնը և թխեք 30 րոպե: Բարի ախորժակ:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 1157

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ